uitstap Mu Zee um

De 2de kleuterklas ging op leeruitstap naar het PMMK.
We starten met een rondleiding en kennismaking met 2 grote kunstenaars nl. James Ensor en LΓ©on Spilliaert. Beiden ook gekend voor hun vele portretten.
De kleuters mochten op zoek gaan naar de vele mooie portretten. En daarna mochten ze zelf aan de slag. We namen plaats tussen de portretten en mochten over een vriendje zitten. Van dit vriendje maakten we dan een mooi portret. En dat deden we heel erg goed maar toen leerden we werken met lijnen. Zo leerden we dat als we bv. een lijn trekken naast onze ogen we merken dat ons oor daar juist onder komt of dat bv. onze neus op de middellijn staat. Door lijnen op ons hoofd te tekenen leren we om onze gezichtskenmerken op de juiste plaats te tekenen. Toen gingen we opnieuw aan de slag en inderdaad deze keer konden we alles beter positioneren. Daarna gingen we naar het atelier. Er stonden overal werktafels met spiegels en verschillende soorten houtskool. De juf toonde ons allerlei soorten technieken om met houtskool te werken ( fijn, dik, wrijven, horizontaal werken, ...). Daarna gingen we zelf aan de slag. Iedereen mocht een zelfportret tekenen met behulp van houtskool. De kleuters deden hun uiterste best en de resultaten waren prachtig! Er zitten echte kunstenaars in onze klas.
De kleuters hebben er enorm van genoten. Dan konden jullie waarschijnlijk ook wel merken aan hun kledij πŸ˜‰ Maar dat hoort nu éénmaal bij kunstenaars. Ze waren enorm fier op hun werk en terecht. Een dikke bravo van de juffen!!!
Hier enkele foto's van onze kunstenaars. Geniet maar mee!


Reacties

Populaire posts van deze blog

1ste schooldag

Corona weken: Week 1

Griezelen in 2de kleuterklas